Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

22.08.2023

Міостимуляція як ефективний спосіб тримати м'язи в тонусі

Міостимуляція – це фізіотерапевтична процедура для стимуляції м’язів, за допомогою дозованих низькочастотних електричних імпульсів. Під час процедури за допомогою спеціальних електродів подається невеликий фізіологічний розряд електичного струму, що призводить до примусового скорочення м’язів. Вплив імпульсного струму активізує кровообіг, покращує відтік лімфи з міжклітинного простору, через венозну і лімфатичну систему.

Процедура дає швидкий ефект на м’язові тканини, сприяє активному руйнуванню і розщепленню жирових відкладень в проблемних зонах, відновлює структуру тканини, підвищує тонус лімфи, судин, м’язів тіла і звичайно одним з найбільш важливих дій низькочастотного імпульсного струму є знеболюючий ефект.

Електроміостимуляція володіє наступними лікувальними ефектами:

  • підтримує здатність м'язів до скорочення там, де вона знижена;
  • стимулює кровообіг в уражених м'язах, покращує їх живлення і тим самим подовжує період збереження здатності м'язів до скорочення;
  • сповільнює або зменшує процес атрофії м'язів;
  • правильно проведена електроміостимуляція перешкоджає розвитку контрактур (тугорухомість у суглобах);
  • проведена в правильному ритмі при відповідній силі струму і тривалості електроміостимуляція (електрогімнастіка) стимулює утворення імпульсів з шкіри, м'язів і сухожиль, які потрапляючи в мозок, позитивно впливають на відновлення руху в кінцівках при різних захворюваннях.

(с) 2024

Запис до лікаря