Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

10.05.2023

Робота з сім’ями військовослужбовців

Ні для кого не секрет, що зараз наша країна переживає вкрай важкий період. Рідні та близькі працівників силових структур  відчувають сильний стрес і також потребують підтримки. Сім’ї надовго розлучаються з близькими і хвилюються за їх життя. Іноді ступінь тривоги настільки велика, що людина опиняється на межі нервового зриву.

У тяжкій життєвій ситуації в нас починає накопичуватися напруга. Тривоги та страхи зростають, якщо ця ситуація не змінюється. Це як із графином, який поступово наповнюється водою через те, що хтось не закрив кран. Одного разу вона, звичайно ж, починає підступати до краю. Якщо графин відкритий, вода стікає тонким струмком. Це можна порівняти з ситуацією, коли людина хоча б трохи виплескує емоції. Але уявіть, що напруга така велика, що графин ніби закупорений. Від натиску він може луснути. І уламки полетять на всі боки. З нашою психікою може статися аналогічна ситуація. Коли ми відчуваємо сильні емоції і ніяк не висловлюємо їх, страждають і душа, і тіло, і люди, що нас оточують.

Саме тому, взаємодія з сім'ями військовослужбовців є важливою ланкою роботи нашого Центру. У центрі ведеться психологічне консультування членів сімей, проходять тренінги, методики релаксації та майстер-класи у форматі арт-терапії на відновлення та підтримання ресурсного стану.

(с) 2024

Запис до лікаря