Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please, adhere to anti-epidemic measures for coronavirus disease prevention.

18.01.2024

Поповнення арсеналу медичного обладнання для медичної реабілітації

     З метою ранньої реабілітації військовослужбовців та поліцейських з захворюваннями, травмами суглобів та в післяопераційному періоді після оперативних втручань на суглобах, арсенал відділення фізичної реабілітаційної медицини та фізіотерапії поліклініки ДУ «ТМО МВС України по Харківській області»  нещодавно поповнився апаратом безперервної пасивної розробки суглобів.

     Апарат для безперервної пасивної розробки суглобів використовується на протязі першої фази реабілітації, що слідує після травм або операцій на нижніх кінцівках. Апарат тривало і багаторазово розробляє суглоби за допомогою  діапазону рухів, який контролюється. Щоденна терапія покращує від самого початку обмежену рухливість суглобів і використовується для попередження негативних впливів нерухомості суглобів, таких як: втрата гнучкості, набряк, недостатність суглобних хрящів,  живлення, втрати колагену або тромбоемболія. Терапія безперервними пасивними рухами забезпечує безпечну розробку суглобів на протязі всього періоду  відновлення і заживлення тканин шляхом здійснення пасивних рухів, зменшення болю і мінімізації ризику запалення після операції. Апарат для безперервної пасивної розробки суглобів також допомагає підвищити рівень рухливості і несе сприятливий ефект на посилення міцності м'язів, стимулює метаболізм хондроцитів, що робить її важливим методом для процесів регенерації суглобів. 

     Використання апарату для безперервної пасивної розробки суглобів сприяє зменшенню споживання кількості лікарських препаратів, швидшій виписці зі стаціонару, зменшенню амбулаторного догляду і зниженню витрат на реабілітацію в цілому.

     З початком відкритої агресії рф проти України значно зросла поширеність та тяжкість травматичних уражень центральної та периферичної нервової системи, опорно-рухового апарату, інших органів і систем, що призводять до втрати боєздатності та повільного відновлення працездатності військовослужбовців НГУ та поліцейських НПУ. В окремих випадках це є причиною інвалідності.

     Приймаючи до уваги поширеність та складність випадків, пов’язаних з травмуваннями та захворюваннями військовослужбовців НГУ та поліцейських НПУ, маючи на меті своєчасне та повне відновлення боє- та працездатності вказаного контингенту, в поліклініці ДУ «ТМО МВС України по Харківській області» було створено відділення фізичної реабілітаційної медицини та фізіотерапії, яке укомплектовується відповідними кадрами та достатньою кількістю сучасного медичного обладнання,  що дозволяє підвищити ефективність реабілітаційних заходів.

     З метою забезпечення якісної медичної реабілітації військовослужбовців та поліцейських з пораненнями та захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату та травматичних ушкоджень кінцівок з розвитком контрактур та парезів,  в роботу відділення фізичної реабілітаційної  медицини та фізіотерапії поліклініки ДУ ТМО впроваджено апарат для реабілітації руки.

     Апарат призначений для відновлення рухливості суглобів пальців руки для пацієнтів з дисфункцією руху пальців при неврологічних захворюваннях, після травм. Використовується в травматологічній  та  ортопедичній реабілітації (після травм кисті та після ортопедичних операцій), нейрореабілітації (посттравматичних нефропатіях, пошкодженнях головного та спинного мозку). Високі результати апарат для реабілітації руки показує у відновленні втрачених функцій при порушеннях моторики пальців рук після інсульту або травми головного мозку, після травм кисті або пальців, що призвели до тривалого обмеження рухів пальців, після операцій, що вплинули на роботу пальців рук тощо.

     Поповнення арсеналу медичного обладнання для медичної реабілітації в умовах поліклініки та госпіталю Державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Харківській області», є результатом спільної напруженої роботи команди, яку очолює Департамент охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ України та колективу ДУ «ТМО МВС України по Харківській області». Зусилля, спрямовані на якісне надання медичної, в тому числі і реабілітаційної допомоги військовослужбовцям та поліцейським, дають відповідний позитивний результат у відновленні праце- та боєздатності та дозволяє швидко повертати в стрій поранених та травмованих військовослужбовців, а це наближає нашу перемогу.

(с) 2024

Doctor appointment