Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please, adhere to anti-epidemic measures for coronavirus disease prevention.

10.01.2024

Телемедицина

В роботі лікарів фахівців поліклініки ДУ ТМО використовуються елементи телемедицини у випадках, коли пацієнт перебуває на віддаленні від медичного закладу, або має місце важкий перебіг захворювання чи необхідність диференційної діагностики захворювання та визначення тактики лікування тощо.

Достатньо часто використовується телемедицина в співпраці з ДУ «Головний медичний центр МВС України» у випадках, коли вирішується питання щодо необхідності та обґрунтованості госпіталізації військовослужбовця чи поліцейського до ГМЦ МВС. Шляхом спілкування через e-mail фахівцю ГМЦ МВС передаються результати КТ, рентгенографії, описуються скарги, анамнез, об’єктивні дані та попередній діагноз. Після обговорення клінічного випадку, фахівці ГМЦ МВС рекомендують провести відповідне лікування, або госпіталізувати пацієнта до закладу. Використовується також відеоспілкування.

Для телемедичного консультування пацієнтів фахівцями КНП ХОР «ОКЛ» використовується програмне забезпечення TelaDOC, за допомогою якого лікар-замовник консультації виходить у веб-браузері Chrome, Safari, Firefox за вказаним посиланням, обирає необхідний кабінет з переліку, вводить дані пацієнта, контактний номер телефону, час консультації, електронну адресу, щоб отримати посилання на майбутню консультацію на свою електронну пошту. Відкривається сторінка тестового з'єднання та система перевіряє технічні характеристики. Після перевірки на вказану електронну пошту приходить лист з посиланням для підключення на консультацію у визначений час. Очікується час запланованої консультації, яка проводиться у відео режимі. Є можливість при цьому прикріпити до консультації додаткові діагностичні дані. Результати відео консультації фіксуються е електронній медичній картці пацієнта.

Важливим елементом надання медичної допомоги військовослужбовцям, які перебувають в зоні проведення бойових дій та не мають можливості дістатися до лікаря поліклініки ДУ ТМО, є також елемент телемедицини, який проводиться шляхом відео спілкування з медиком військового підрозділу, який презентує дані пацієнта, а також сам пацієнт озвучує свої скарги та анамнез. Лікар поліклініки при цьому ще й просить медика військового підрозділу провести під відео контролем огляд пацієнта, що дає змогу сформувати уявлення про захворювання та визначити тактику подальшого ведення пацієнта.

(с) 2024

Doctor appointment