Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

03.08.2023

Профілактика суїцидальних ризиків - виявлення маркерів суїцидальної динаміки та диференціація пацієнтів на групи ризику за суїцидальним фактором

В наслідок останніх подій в Україні відбуваються зміни які призвели до переоцінки цінностей, зламу стереотипів, втрати сенсу життя у військовослужбовців. У працівників силових структур і правоохоронних органів зросло число осіб з почуттям гострого особистісної кризи, пов’язаного з дискредитацією старих цінностей, неясністю службових, матеріальних, соціальних і моральних перспектив. Свідченням того є наявні випадки самогубств серед різних категорій військовослужбовців.

Перед учасниками семінару виступили з доповідями фахівці психічного здоровʼя, які  розкрили інформацію щодо зазначеного явища його причин та симптомів прояву. Сьогодні у фокусі нашої уваги — превенція суїциду та термінова кризова психологічна допомога військовослужбовцям у разі виникнення такої потреби. Профілактика суїцидальних явищ має комплексний характер і може бути вирішена тільки шляхом спільних зусиль медиків, психологів, соціальних працівників, командирів усіх ступенів і офіцерів виховних структур.

(с) 2024

Запис до лікаря