Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

23.06.2023

Лекційне заняття на тему: «Психологічна профілактика позаштатних ситуацій та небажаних проявів на війні. Алкоголізм та інші види залежності військових»

Незважаючи на суворий статут, який регулює повсякденне життя і діяльність, дисциплінарні заходи та покарання, було б наївно очікувати, що в армії немає різного роду проступків, порушень статуту і дисципліни чи навіть найважчих карних злочинів у невійськовий час. Всі позаштатні ситуації та небажані прояви обтяжують функціонування армії в мирних умовах, а під час воєнного стану можуть завдати непомірної шкоди, ставлячи під загрозу, прямо і опосередковано, реалізацію запланованих цілей та операцій.
Вживання алкоголю та наркотичних засобів входять до категорії небажаних проявів, що зрозуміло з низки причин. Відомо, що алкоголь має анксіолітичні властивості: зменшує відчуття тривоги, напруги і старху, а також примножує відчуття розслаблення та сприяє хорошому настрою. На перший погляд, алкоголь здається ідеальним засобом для боротьби зі страхом та стресом на полі бою або для забуття страшних ситуацій. 
Тому практичні психологи ЦПД та ППВ почали курс лекцій з практичними елементами щодо профілактики позаштатних ситуацій та небажаних проявів.
 

(с) 2024

Запис до лікаря