Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

19.03.2024

Обмін досвідом на симпозіумі «Brain health» від департаменту Міністерства оборони США

     Відвідування симпозіуму «Brain health» від департаменту Міністерства оборони США допомогло Міністерству внутрішніх справ структурувати основні напрямки роботи проблеми ментального здоровʼя та наслідків ЧМТ.

     Під час заходу провідні спеціалісти у галузі психології, психіатрії та неврології  обмінялись досвідом та практичними навички у контролі стресу, новими методами реабілітації після травми мозку у різних умовах. Директор департаменту охорони здоровʼя МВС Максим Парубець  ознайомив зі стратегіями та системою підтримки, необхідної  для успішної реінтеграції реабілітованих військовослужбовців; показав практичну сторону роботи психологічної служби у системі МВС; висвітлив основні виклики та психологічні наслідки російсько-української війни як для військовослужбовців, так і для цивільного населення.

     Симпозіум став на важливим кроком для співпраці та покращення роботи фахівців у сфері діагностики та лікування психічного здоров'я в українських медичних установах, висвітлення інноваційних підходів та викликів у наданні допомоги в умовах триваючого конфлікту, з фокусом на розвиток психічної підтримки для постраждалих.

(с) 2024

Запис до лікаря