Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

08.01.2024

Поповнення арсеналу діагностичного обладнання кабінету офтальмолога

Адекватність лікування та якість надання медичної допомоги при травматичних ураженнях очей залежать, в першу чергу, від сучасної та кваліфікованої діагностики.

Наприкінці 2023 року зусиллями керівництва Департаменту охорони здоров’я МВС України, Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Харківській області» арсенал діагностичного обладнання кабінету офтальмолога поліклініки ДУ ТМО поповнився сучасним обладнанням експертного класу, а саме: щілинною лампою, автоматичним рефрактокератометром та периметром.

Впровадження сучасного обладнання в роботу офтальмологічного кабінету поліклініки дає змогу провести автоматичну рефрактокератометрію, коли показники стану функціонування органу зору розраховуються високотехнологічним апаратом та надають лікарю можливість перевірити наявність аномалії розвитку кришталика, наявність катаракти та подряпин на рогівці, що було недоступним з використанням рутинних методів досліджень.

Автоматичний периметр – це сучасний діагностичний прилад для швидкого і точного обстеження поля зору пацієнта з використанням однієї з безлічі доступних стратегій обстеження. Він дозволяє визначити поріг чутливості сітківки в даній області, а також зробити швидкий скринінг-тест. Проведення периметрії з допомогою такого обладнання здійснюється автоматично і вся інформація про хід обстеження безперервно передається оператору на екрані. Автоматична периметрія з цифровою системою пасивного відстежування рухів ока розширює діагностичні можливості лікаря та практично виключає похибку.

З допомогою сучасної щілинної лампи проводиться біомікроскопічне дослідження переднього відділу ока, що при п’ятикратній дискретній зміні збільшення дає змогу виявити дрібні (до декількох міліметрів) сторонні тіла в передніх відділах ока.

Від імені медичного колективу поліклініки ДУ «ТМО МВС України по Харківській області», військовослужбовців НГУ та поліцейських НПУ, висловлюємо щиру вдячність Департаменту охорони здоров’я МВС України та керівництву ДУ ТМО за надану можливість користуватися сучасним медичним обладнанням, яке дає змогу провести кваліфіковане обстеження на якісне надання медичної допомоги нашим пацієнтам.

(с) 2024

Запис до лікаря