Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

18.11.2022

Груповий тренінг на тему: «Види негативних психічних станів та способи подолання їх наслідків»

Події, які відбуваються в Україні протягом останнього часу, зумовлюють необхідність посилення уваги психологів до роботи з негативними психічними станами у військовослужбовців  внаслідок впливу екстремальних чинників бойової діяльності.

До психічних станів, які негативно впливають на виконання різних видів діяльності, найчастіше відносять такі як стрес, нервово психічна напруга, стомлення, депресія, тривога, відчуття безпорадності та ін.

Як правило, більшість спеціалістів пов'язують негативні психічні стани із поняттям стресу, що погіршує психічне та фізичне здоров'я людини. Для повноцінного життя особистості  важливим є уміння долати стреси. Під подоланням мається на увазі мінливі психічні та поведінкові зусилля, якими людина відповідає на вимоги, що висуваються стресом. Ефективними способами подолання наслідків можна вважати ті, які призводять до адаптації особистості до навколишніх умов, виробленню нових ресурсів та стратегій поведінки.

Психологами Центру ППД та ППВ регулярно проводяться групові психотренінги із закріпленим контингентом з метою вироблення нових навичок і ресурсів для успішного подолання наслідків негативних психічних станів.

(с) 2024

Запис до лікаря