Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

14.11.2022

ДИФТЕРІЯ ТА ЇЇ ПРОФІЛАКТИКА.

З метою запобігання поширеності дифтерійної інфекції, у разі її завезення на територію області, та з метою підвищення показників охоплення профілактичними щепленнями дорослого населення ДУ «ТМО МВС України по Харківській області» запрошує на щеплення від дифтерії та правцю до нашої установи. 

Щеплення проводиться вакциною проти дифтерії та правцю (адсорбована, зі зменшеним вмістом антигену) – АДП-М; виробник - індійська фармацевтична фірма «Biological E. Limited».

Метою щеплення є створення антитоксичного імунітету проти дифтерії та правця, наявність якого практично ліквідує небезпеку розвитку важких форм дифтерії та допомагає зменшити захворюваність.

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання, що характеризується місцевим фібрінозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок. Збудником захворювання є дифтерійна паличка (коринобактерія). Джерело інфекції – хвора людина чи носій Corynebacterium diphtheria, які виділяють токсигенні штами збудника.

Важливо своєчасно діагностувати хворобу. Адже своїми клінічними проявами вона схожа на ангіну та інфекційний мононуклеоз. Дифтерія найчастіше проявляється утворенням щільної плівки та набряку слизових оболонок, що блокує дихальні шляхи і часто призводить до смерті. Токсичне ураження серцево-судинної та нервової системи і вторинні інфекції також можуть мати летальні наслідки. Небезпечність захворювання характеризується високою смертністю, в 50 випадках з 1000.

 

Вакцинація безкоштовна.

(с) 2024

Запис до лікаря