Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

14.11.2022

Туберкульоз під час війни.

Ситуація в Україні з туберкульозу складна, вона прогресує та набирає загрозливих масштабів. Війна збільшує ризики поширення інфекційних захворювань, туберкульоз не є виключенням. Скупчення людей в сирих укриттях, недостатнє харчування, стреси — лише кілька з факторів, які можуть спровокувати поширення туберкульозу.

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликається мікобактерією (лат.Mycobacterium tuberculosis) – паличкою Коха, та передається  переважно  повітряно-краплинним  шляхом від  хворої  людини  здоровій. Туберкульоз вражає переважно легені, але можливе також ураження всіх інших органів людини.

Якщо у Вас з’явились: кашель  (2-3  тижні), потовиділення  вночі, підвищення  температури  тіла  до  37,0, безпричинна  втрата  ваги, задишка то обов’язково зверніться до лікаря.

Ранньою  профілактикою  цього  захворювання  є вчасне  проходження профілактичних оглядів. Особливо, це стосується осіб з декретованих контингентів, поліцейських, військовослужбовців.

Туберкульоз  виліковний  за  умови  вчасного  проходження  повного  курсу  лікування , здорового способу життя, дотриманні  особистої  гігієни  і  гігієни  для  оточуючих.

 

(с) 2024

Запис до лікаря