Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

04.11.2022

Навчання військовослужбовців застосуванню прийому емоційно-вольової мобілізації.

Робота військовослужбовців важка і пов’язана з постійним стресом, що може негативно позначитись на моральному стані особистості, його мотивації до виконання своїх обов’язків, тощо. У цьому випадку на допомогу можуть прийти найпростіші прийоми  психологічної мобілізації. Їх ціль полягає у створенні оптимальних внутрішніх умов для успішного виконання військовими бойового завдання.

Саме тому психологами Центру проводиться регулярна  навчальна робота з закріпленим особовим складом для впровадження у роботу прийомів емоційно-вольової мобілізації у стресових ситуаціях.

Застосування найпростіших методів мобілізації у першу чергу посилює стимуляцію і регуляцію, що орієнтує. У цю сферу входить посилення позитивних і виняток негативних установок військовослужбовця відносно себе, своїх можливостей, очікуваних бойових результатів. Насамперед, мається на увазі вироблення оптимістичного бойового настрою. Сюди ж відносять і форму психічного самонавіювання, спрямованого на подолання страху, тривожності, апатії. Оптимальний психічний стан не є подарунком долі. Потрібна систематична робота над собою для управляння своїми емоціями і почуттями, налаштування на подолання труднощів і наближення скорішої перемоги.

(с) 2024

Запис до лікаря